Traptreden hardhout

Hardhouten traprenovatie

Hardhouten overzettreden zijn er in drie verschillende kwaliteiten:

Original is sterkste. Op een basis van 12 mm berken mutliplex wordt 6 mm massief eiken verlijmd, netjes vlak geschuurd en standaard afgewerkt met een sterke 2 componenten vloer olie in de gewenste kleur. De massief eiken neus van 20 x 70 mm wordt aangefreesd en onwrikbaar verlijmd. Hierdoor ontstaat sterke constructie die nooit los laat, niet zal breken en zeker 70 jaar meegaat.  Een ingefreesde groef bied ruimte voor het standaard mee geleverd antislipprofiel, dit wordt na de montage aangebracht.

 Original detail

 

Standaard is een lichtere uitvoering. Op een basis van 12 mm berken multiplex wordt 4 mm eiken verlijmd, netjes vlak geschuurd en standaard afgewerkt met een 2 componenten vloerolie in de gewenste kleur. De massief eiken neus van 12 x 60 mm wordt aangefreesd en stevig verlijmd. Hierdoor ontstaat een sterke constructie welke met een goede verlijming een geheel zal worden met uw traptreden. Deze uitvoering wordt geleverd zonder ingefreesde groef voor het antislipprofiel. Hierdoor zal het uiterlijk rustiger worden maar de veiligheid verminderen.

Detail

 

 

 

Driftwood is een speciale vintage uitvoering. Op een basis van 12 mm berken multiplex wordt 4 mm eiken verlijmd, grof geborsteld, de zacht delen uitgeboend en standaard afgewerkt met een 2 componenten vloerolie in de gewenste kleur. De massief eiken neus van 12 x 60 mm wordt aangefreesd en stevig verlijmd. Hierdoor ontstaat een sterke constructie welke met een goede verlijming een geheel zal worden met uw traptreden. Door het grove borstelen en uitboenen van de zachte delen ontstaat een fraaie levendige structuur met open scheuren en uitgebroken noesten die het geheel versterken. Traptreden in deze uitvoering hebben geen antislipprofiel nodig, de oppervlakte zelf is stroef genoeg 

 Detail

 

 

Kunt u niet slagen met één van de voorgestelde specificaties van deze veel voorkomende trappen? Probeer dan zelf via losse onderdelen uw traprenovatiepakket samen te stellen. Wilt u liever een offerte op maat geef dan uw wensen door via het contactformulier en vermeldt de langste afmetingen van iedere trede.